Κρατικό Βραβείο. Εκδόσεις Λιβάνη και μετά εκδόσεις Πάργα και ΤΕΛΕΙΑ. Αγαπημένο βιβλίο με συγγραφέα ένα σκύλο. Τον Όμηρο. Εξάλλου μέσα από τα δικά του μάτια με χιούμορ αποκαλύπτεται η μυστική ζωή των ανθρώπων ιδωμένη με τα μάτια ενός σκύλου. Ενός σκύλου που κατορθώνει να εκπαιδεύσει άψογα τους δίποδους γονείς τους. Ο Όμηρος, ο πραγματικός συγγραφέας του βιβλίου, σε πρώτο πρόσωπο, καταγράφει την Οδύσσεια της ζωής του!

«Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, σκυλιά, και λοιπά ζώα, δίποδα και τετράποδα. Εμένα που με βλέπετε, ή μάλλον με διαβάζετε είμαι ένας σκύλος. Ένας σκύλος όπως όλοι οι υπόλοιποι. Λατρεύω, τα κόκαλα, τον ύπνο, τις βόλτες, το παγωτό αλλά πέρα και πάνω απ’ όλα τα παιδιά.

Το μόνο που με κάνει να διαφέρω από τους υπόλοιπους σκύλους είναι το όνομά μου. Με λένε Όμηρο. Ναι, ναι, όπως τον σπουδαίο συγγραφέα που έγραψε εκείνα τα τεράστια αρχαία βιβλία για ένα Οδυσσέα και μια Ιλιάδα. Δεν τα διάβασα ποτέ αλλά σίγουρα τα μασούλισα πολλές φορές και ας θύμωνε η «μαμά»η οποία και τα  αποκαλούσε «αριστουργήματα».

Αλλά ας επιστρέψουμε στην ουσία, με τέτοιο όνομα δε μπορούσα παρά να δοκιμάσω το ταλέντο μου στο γράψιμο, και όπως βλέπετε από το πρώτο δείγμα γραφής μου, δεν τα πήγα καθόλου άσχημα!!!

Έγραψα λοιπόν για μένα και τους ανθρώπους. Έγραψα για αυτά τα περίεργα δίποδα, και τις ακόμα πιο περίεργες συνήθειές τους. Μιλάμε για πολλή τρέλα! Ευτυχώς ο μεγαλοδύναμος σοφός θεός των σκύλων με έφτιαξε σκύλο και όχι άνθρωπο! Δε λέω είναι χαριτωμένα τα δίποδα αυτά ζώα, ειδικά τα κουταβάκια τους, γιατί κακά τα ψέματα, όσο μεγαλώνουν τόσο χαλάνε, αλλά κάπου την έχουν πάρει λάθος τη ζωή…

Αλλά μη βιάζεστε θα σας τα πω όλα! Με κάθε λεπτομέρεια! ΄

Έτοιμοι; δέστε τις ζώνες σας και ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό και ασφαλές ταξίδι.

10..9..8..7..6..5..4..3..2..1…

Μια φορά και έναν καιρό γεννήθηκα…»