Προς διαχρονικά προβληματισμένους, εκατοστής εικοστής ένατης επιστολής, το ανάγνωσμα…

Θέμα: «Εσύ τι πολίτης είσαι;

Άλλως

Εσύ πόσο λέων είσαι;΄

Άλλως,

Είσαι αντιεμβολιαστής ή εμβολιάστηκες και σε έχουν «τσιπάρει;»»

Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα ζούσαμε τη στιγμή που στην πρώτη μας συνάντηση με κάποιον δεν θα ρωτούσαμε τα γνωστά εκείνα που βλέπουμε στις ρομαντικές ταινίες. Όχι δεν θα ρωτήσουμε ούτε το όνομά του, ούτε την καταγωγή του, ούτε το επάγγελμά του, ούτε την ποδοσφαιρική του ομάδα, ούτε καν το αγαπημένο του χρώμα και φαγητό. Μα να μην μας ενδιαφέρει ούτε η οικονομική του κατάσταση, ούτε καν το είδος των ταινιών που παρακολουθεί; Και σε καμία περίπτωση αν διαβάζει βιβλία, αν είναι ρομαντικός, αν αγαπά τη μουσική; Αν προτιμά βουνό ή θάλασσα;  Για να φτάσουμε σε όλες αυτές τις καθοριστικές ερωτήσεις θα πρέπει στο πρώτο-πρώτο ραντεβού, ό,τι και αν μας έχει οδηγήσει σε αυτό, να δούμε, προσεκτικά, εξονυχιστικά θα έλεγα καλύτερα, το safe pass του, με επίδειξη ταυτότητας παρακαλώ, για να είμαστε βέβαιοι για του λόγου το αληθές! Και μετά; Μετά, σε ένα δεύτερο επίπεδο, θα θέλουμε, ναι, να ξέρουμε τι είδους safe pass είναι: Έχει νοσήσει; Έχει εμβολιαστεί; Με ποιο εμβόλιο; Full εμβολιαστικό σχήμα; Πόσες μέρες από τις 180 του απομένουν;

Στερεοτυπικά θα καταλήξουμε να δημιουργήσουμε για τους ανεμβολίαστους απόψεις του τύπου:

Είναι πολύ θρήσκοι! ή, 

Είναι γενναίοι και ανυπότακτοι, δεν αφήνουν κανένα να αποφασίσει για εκείνους! ή,

Οι ατομικές τους ελευθερίες είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο! ή,

Δεν νοιάζονται για το κοινό καλό! ή,

Είναι δύσπιστοι και πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας! ή,

Είναι της εναλλακτικής ιατρικής, ούτε παυσίπονα δεν παίρνουν!

Είναι αντιεμβολιαστής, άρα έτοιμος για όλα, αφού τις προσωπικές του ελευθερίες ουκ ελάττω παραδίδει!

Και για του εμβολιασμένους στερεότυπα του τύπου:

Καλά, πληκτικοί και αναμενόμενοι! ή,

Καλώς μας τα καλά παιδιά! ή,

Φοβητσιάρηδες! ή,

Ό,τι τους λένε κάνουν! Κότες! ή,

Άθεοι!, ή

Έχουν αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης και νοιάζονται για το κοινό καλό!

Ναι, σαφέστατα μας έχει βάλει η πανδημία σε πολίτες διαφόρων κατηγοριών με τον ίδιο τρόπο που στην βάση του αριθμού των κρουσμάτων οι χώρες απέκτησαν χρώμα. Σιγά σιγά, μην ανησυχείτε, για να μην δυσκολευόμαστε με το safe pass, ξέρεις τώρα να το βγάζουμε, να το επιδεικνύουμε, να κινδυνεύουμε να το χάσουμε. Φοράμε που φοράμε και μάσκες, μπορεί να μην κρατάμε καν τη δική μας ταυτότητα την ώρα που πρέπει να γίνεται η διακρίβωση στοιχείων και να δοκιμάζουμε να ξεγελάσουμε το σύστημα, θα βρουν και άλλες λύσεις

Ίσως σκεφτούν  να μας αγοράσουν σήματα ευδιάκριτα και  χρωματιστά, κάτι όπως το αστέρι που έβαζαν οι Εβραίοι στο πέτο για να ξεχωρίζουν με την πρώτη.

Πράσινο οι εμβολιασμένοι με ολοκληρωμένο σχήμα, που θα κιτρινίζει, στο τετράμηνο που θα έχουν κλείσει τις 120 μέρες και θα πλησιάζουν επικίνδυνα τις 180, πορτοκαλί στο πεντάμηνο πάνω και για τους εμβολιασμένους και για όσους έχουν νοσήσει και κόκκινο κατακόκκινο, της φωτιάς,  για όσους επιλέγουν να μας βάζουν όλους σε ρίσκο με την άρνησή τους. Και ως ταύροι σε υαλοπωλείο θα λειτουργούμε σύντομα οι μεν για τους δε. Τίποτα καλύτερο δεν περιμένω με την κοινωνική ωριμότητα που μας διακατέχει.

Μπορεί να ανθίσει και η μαύρη αγορά, να πουλούν έξω από τις υπεραγορές τρόφιμα σε ψηλές τιμές για όσους δεν έχουν safe pass,  ή ακόμη οι εταιρείες να προσφέρουν ειδική κατ΄οίκον εξυπηρέτηση στους ανεμβολίαστους.

Σε περίπτωση που ανησυχείτε για το τι γίνεται με τους ανεμβολίαστους που δεν θα μπορούν να πληρώσουν το κόστος του rapid test σε βάθος χρόνου, no worries. Σίγουρα το να παραμείνεις πλέον ανεμβολίαστος θα είναι σταδιακά προνόμιο των πλουσίων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων. Αυτό τείνει να ενισχύει τη θεωρία της συνομωσίας. Από τα εμβόλια θα επιβιώσουν τελικά μόνο οι πλούσιοι αφού οι φτωχοί σταδιακά θα υποχρεωθούν να ενδώσουν στις πιέσεις. Ναι, το θέμα είναι πρωτίστως ταξικό.

Υπογραφή

Ο Ρομπέν των Χαμένων Θαυμάτων

Υ.Γ.1  : Είμαι εμβολιασμένη από ελεύθερη επιλογή.

Υ.Γ.2: Έχουν όλοι δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, είτε αυτή οδηγεί στον εμβολιασμό είτε όχι.

Υ.Γ.3: Για κάθε επιλογή ελεύθερη που κάνουμε υπάρχει ένα κόστος που πληρώνουμε. Για όσους εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με τους αντιεμβολιαστές θα είναι μεγάλο. Για τους ανεμβολίαστους από επιλογή,  το κόστος, ευτυχώς, έχει πλαφόν τα 10 ευρώ!