Θέμα: «Αποσπάσματα από το ημερολόγιο ενός υποψήφιου κοστουμιού/ταγιέρ που έμεινε στα αζήτητα»

Απρίλιος 2021

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Σήμερα είναι η πιο σημαντική μέρα της ζωής μου. Σήμερα επισημοποιήθηκε η απόφαση για την περήφανη συμπερίληψή μου στο ψηφοδέλτιο των 56 εκλεκτών που θα διεκδικήσουν με περηφάνια μια θέση στο ναό της Δημοκρατίας. Ένας από τους 56, σε σύνολο 658! Μεγάλη τιμή. Κυριολεκτικά εκλεκτός! Εννοείται πως εκτιμώ ιδιαίτερα τους συνυποψήφιούς μου και τις συνυποψήφιες(γλάστρες) μου. Τώρα μεταξύ μας συγκρίνεται το υποψήφιο κοστούμι με το υποψήφιο ταγιέρ; Συγκρίνονται οι άντρες με τις γυναίκες; Για αρχή εμείς δεν αποτριχωνόμαστε, δεν πασαλειβόμαστε με κρέμες, πρωί και βράδυ, δεν χρειαζόμαστε κομμώτρια και νυχού! Αλήθεια είναι πασιφανές για όποιον έχει καθαρό μυαλό πως είμαστε μοντέλο εξελιγμένο τεχνολογικά, για να μην προσθέσω και πράσινης τεχνολογίας. Βλέπετε οι πλείστοι από εμάς κυνηγούμε, άρα είμαστε εκ φύσεως και χωρίς χρεία άλλης αποδείξεως, οικολόγοι εξ΄ορισμού!

Ας πάω πίσω στην εκτίμηση των συνυποψήφιών μου. Καλά παιδιά. Αλήθεια! Συμπαθητικά. Χαμογελαστά! (πριν να ανοίξει η «τττενέκκκκα» τουλάχιστον και αποκαλυφθούν οι ανίερες συμμαχίες) Όλοι και όλες πρέπει να με συμπαθήσουν γιατί μαζεύουν στην πραγματικότητα ψήφους για μένα. Την ώρα βλέπετε που θα τους ζητήσουν αριθμούς για να κλείσουν ανάλογα με την επαρχία την πεντάδα ή την τριάδα (καλώς σας θυμίζει την τόμπολα!) θα με δώσουν και εμένα.

Θα είναι λοιπόν 40 μέρες νηστείας και προσευχής. 40 μέρες προεκλογικής εκστρατείας. 40 μέρες ιερής σταυροφορίας. Ιερής, ιερότατης θα έλεγα, γιατί η αποστολή είναι καθοριστική για το μέλλον του τόπου, σταυροθηρίας.  Η κάθε μια μέρα που θα ξημερώνει θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, μέχρι τη μέρα της επίσημης στέψης. Είναι πασιφανές γιατί χρησιμοποιώ τη λέξη στέψη,  αλλά ας το διευκρινίσω! Βλέπετε στέφεται το καλύτερο πανό. Το πιο μεγάλο, το πιο κεντρικά τοποθετημένο. Το πιο λαμπερό. Φυσικά αυτό γίνεται μόνο αν συνδυαστεί με μια ευφάνταστη προεκλογική στα Μ.Κ.Δ.  με πολλές χιλιάδες views  και κάποιες εκατοντάδες likes (δεν μας νοιάζει το χορηγούμενο κομμάτι, καθώς είμαστε μια επιφανειακή κοινωνία και κρινόμαστε, κυριολεκτικά όμως, από τη λάμψη της επιφάνειας μας). Και φυσικά, μόνο αν ως κερασάκι στην τούρτα, γαρνιριστεί με πετυχημένες γαστρονομικές συνευρέσεις, στις οποίες οι βαθιές πολιτικές συζητήσεις πνίγονται στην τσίκνα και στο τσακρί αλκοόλ, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα. Εννοείται πως ένα αξιοπρεπές τηλεφωνικό επιτελείο με πολλαπλά τηλεφωνήματα και μηνύματα διαφημιστικά (2 +1 δωρεάν συναντήσεις στα γραφεία της Βουλής/ εκπτωτικά κουπόνια και δώρα σε μετεκλογικές υπηρεσίες) θα έρθουν και θα δέσουν το γλυκό.

Μάης 2021

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Πρέπει να σου το εμπιστευτώ παρόλο που κρατώ χαμηλό προφίλ για να μην με υποψιαστούν! Θα σκίσω. Κυριολεκτικά (και τη γάτα) και μεταφορικά όλα τα ψηφοδέλτια και με οριζόντια και με κάθετη ψηφοφορία. Θα εκλεγώ. Το νιώθω. Έρχεται. Το μυρίζομαι.  Το ακούω. Το γεύομαι. Το σύμπαν έχει συνωμοτήσει. Όχι τόσο γιατί το θέλω εγώ πολύ, αλλά γιατί το θέλει πολύ ο κόσμος που και ξέρει και έχει και αλάνθαστο πολιτικό κριτήριο (και γιατί μου αξίζει φυσικά,  αλλά αυτό το τοποθετώ διακριτικά εντός παρενθέσεως!). Το παλαιοκομματικό κατεστημένο της διαφθοράς και των συστημικών κομμάτων θα καταρρεύσει! Εγώ! Ναι, εγώ, με το ήθος και τις πολλαπλές ικανότητες και δεξιότητέςς μου θα του δώσω το τελειωτικό κτύπημα! Και μετά; Θα τον αλλάξω και τον κόσμο και τα πάντα! I do not know if this is Cyprus, but this is how it will be. And that is for sure! Cheers!

Ιούνιος 2021

Πρώην αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Αυτή είναι η τελευταία μου καταχώρηση. Όχι δεν θα αυτοκτονήσω αν και ήταν μια πανωλεθρία. Πάτωσα! Κυριολεκτικά! Δεν τα πήγα άσχημα; Μα τώρα είσαι σοβαρό;  Ό,τι άλλο πέραν της εκλογής είναι πανωλεθρία. Και σε παρακαλώ να σωπάσεις πάραυτα. Θα τοποθετήσω το δάκτυλο επί των τύπων των ήλων. Δεν θα κρύψω τίποτα κάτω από το χαλί! Με πολέμησαν ανελέητα. Μα πισώπλατα μαχαιρώματα; Ενώ εγώ, με ύφος και στυλ πάντα, δεν κατηγόρησα κανένα και καμία. Τι εννοείς έλεγα και εγώ διάφορα; Εγώ μόνο αλήθειες και προσεκτικά μάλιστα διατυπωμένες. Μα αφού είναι απατεώνας. Και, ναι, ο άλλος είναι ψεύτης. Τι; Μα να κρύψω με ποιους έκανε συμμαχία και ποιοι τον πριμοδοτούσαν; Μα μια ξανθιά ανόητη χωρίς πολιτικό λόγο; Μια τυχάρπαστη; Τι να πω; Πραγματικά απορώ πως βρέθηκα εγώ σε αυτό τον κυκεώνα της διαφθοράς, της διαπλοκής και του ψέματος; Άλλα έλεγα πριν; Μπορεί. Τώρα όμως είδα το φως το αληθινό. Ποτέ ξανά; Δεν μπορώ να πω. Θα μελετήσω το πολιτικό σκηνικό και αν με παίρνει γιατί όχι. Με άλλον πολιτικό σχηματισμό; Θα δω και θα πράξω ανάλογα. Για την ώρα θα τοποθετηθώ στην ναφθαλίνη μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Υπογραφή

Ο Ρομπέν των Χαμένων Θαυμάτων»

Υ.Γ.: Ένα και μόνο! Όση ευθύνη έχουν οι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες, άλλη τόση, ίσως και μεγαλύτερη έχουν οι ψηφοφόροι, γυναίκες και άνδρες. Μα που θα πάει; Το χαμένο θαύμα της Δημοκρατίας θα ζωντανέψει ξανά και ο κόσμος θα αλλάξει. Μια ρωγμή είναι αρκετή. Τίποτα πια δεν θα μπορεί να σταματήσει,  το γυάλινο οικοδόμημα που όλους μας βολεύει, από το να καταρρεύσει και να γίνει θρύψαλα. Αμήν και πότε!